Voetbal staat op tegen kanker

 Het was een unieke gebeurtenis: in het weekend van 23, 24 en 25 november stonden alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League op tegen kanker. Alle voetbalclubs, hun spelers, supporters en partners kwamen in actie voor KWF Kankerbestrijding. Zij lieten zien dat je samen veel kunt bereiken door de handen ineen te slaan. En dat geld voor onderzoek naar kanker belangrijk is. Want kanker raakt iedereen.

 

Voor dit bijzondere voetbalweekend sloegen Stichting Meer dan Voetbal en KWF Kankerbestrijding de handen ineen en vroegen zij voetbalclubs op te staan tegen kanker. Iedere club vulde de actie op zijn eigen manier in. Per stadion werden verschillende acties ingezet zoals een SMS-actie of een collecte om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De stichting en de clubs wilden deze gelegenheid ook aangrijpen om de spreekkoren met het woord ‘kanker’ aan te pakken. 
 

Maarten van der Weijden staat op tegen kanker'Dankzij jullie ben ik er nog'

Verschillende clubiconen deden, voorgaand aan de wedstrijd, een oproep op de middenstip. Bij N.E.C. was dit Frans Paymans, bij FC Volendam Cor Tol, bij Willem II Bud Brucken, bij FC Oss Bart van Muyen, bij VVV Venlo Frank van Kouwen, bij RKC Waalwijk Rick Hoogendorp en bij PSV sprak Maarten van der Weijden de menigte toe. 'Ik weet dat velen van jullie geld geven, daarom ben ik hier nog. Dankzij jullie! Bedankt daarvoor', zei van der Weijden vlak voor de wedstrijd PSV tegen Vitesse. Hij kreeg een staande ovatie. 'Van der Weijden krijgt Eindhoven stil', kopte de Volkskrant.

Wetenschappelijk onderzoek verbetert onze eigen toekomst

Als partner van KWF Kankerbestrijding stonden PSV en FC Utrecht al eerder op. Hans van Breukelen hield in 2010 voor aanvang van een wedstrijd tussen beide clubs een toespraak en liet alle supporters in het stadion opstaan. 'Kanker is een rotziekte waar iedereen vroeg of laat, van dichtbij of verder af, mee te maken krijgt. Daar moeten we ons met z’n allen voor inzetten. Ik geloof in de kracht van het collectief. Als iedereen een bijdrage levert aan wetenschappelijk onderzoek, verbeteren we onze eigen toekomst. Kanker is een vreselijke ziekte en hoort niet thuis in de spreekkoren!', aldus van Breukelen.

 

Kom zelf in actie

Je kunt natuurlijk ook zelf in actie komen voor KWF. Alleen, met jouw voetbalteam of de hele voetbalvereniging. Of met je vrienden, je buren, je collega’s. Het maakt niet uit! Doe wat jij leuk vindt. Iedereen kan helpen. Laat je op deze site inspireren over bijvoorbeeld sportieve acties of kijk wat anderen doen.


Maak een sponsorpagina aan! Doneer voor kankeronderzoek

 

Deel deze pagina:
Voetbal staat op tegen kanker
Voetbal staat op
vrijwilligerswerk voor KWF Sta op tegen kanker